Morgenboller, frokostboller, … boller, boller, boller

Uhyggeligt mange bagere leverer noget være skraldbrød. Kører man til bageren og køber morgenbrød får man en ordentligt gang luft, eller også er de bagt mere end hvad godt er. Nogle gange er det ligefrem tørt. Sådan er i hvert fald megen af min erfaring, på de Københavnske kanter. Der er selvfølgelig undtagelser, men de er få.

Så er det heldigt, at det er nemt at bage sine egne boller! At bage med gær og hvedemel er jo ingen sag, og milevidt fra surdej og rugbrød.

Her er fem bud på forskellige opskrifter på gode boller.

Gammeldavs, luftige bollerHer er nogle helt traditionelle boller efter god opskrift. Sådan nogle, som vores mor eller bedsteforældre måske har kunnet bage. De skal hæve længe, men man belønnes med dejlige, luftige boller. Perfekte til morgenmaden.

HavregrynsbollerKort sagt: Voldsomt gode boller, med fuldkornsmel, ymer og havregryn.

MüslibollerOgså knaldgode boller, denne gang måske mere målrettet eftermiddagskaffen eller teen. Rosinerne fra müslien får bollerne til at smage lidt sødt, men på en god måde.

GulerodsbollerNæsten sunde :-)

Italienske durumbollerOg nu til noget helt anderledes. Madbrød. De kan altså godt spises som boller alene, men de er rigtig gode til supper eller som tilbehør til andet mad.

Kan også bruges som sandwichboller.

Så hvad så? Svært at finde en undskyldning for ikke at bage eget hvedebrød? Ja ikke :-) Og så er der den ekstra bonus, at man ved præcis hvad der er puttet i, og måske mere vigtigt, hvad der ikke er puttet i.

Posted on October 22, 2008 at 9:03 pm by polesen · Permalink
In: Mad · Tagged with: ,

Leave a Reply