Risalamande: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Risalamande {{AdSenseInsidePostRight}} Risalamande er desserten til julemiddagen. Man skal bruge afkølet Risengrød f...)
 
No edit summary
 
Linje 12: Linje 12:
* 80-100 gr. mandler
* 80-100 gr. mandler
* 1/4 liter piskefløde (eller mindre)
* 1/4 liter piskefløde (eller mindre)
* Kirsebærsovs


== Tilberedning ==
== Tilberedning ==
Linje 23: Linje 24:
# Hæld risengrøden i serveringsskål
# Hæld risengrøden i serveringsskål
# Vend til sidst ''forsigtigt'' flødeskum i risengrøden (lidt efter lidt, pas på der ikke kommer for meget i, så bliver det vammelt)
# Vend til sidst ''forsigtigt'' flødeskum i risengrøden (lidt efter lidt, pas på der ikke kommer for meget i, så bliver det vammelt)
Serveres koldt med lunet kirsebærsovs.


[[Category:Dessert]]
[[Category:Dessert]]
[[Category:Julemad]]
[[Category:Julemad]]
[[Category:3 Stjerner]]
[[Category:3 Stjerner]]

Nuværende version fra 13. dec. 2008, 20:07

Risalamande

Risalamande er desserten til julemiddagen. Man skal bruge afkølet Risengrød fra dagen før.

Pas på med at putte for meget flødeskum i. Det bliver den ikke bedre af.

Ingredienser

  • Risengrød (grøden til 3-4 personer giver dessert nok til 6 mennesker eller mere måske)
  • 2-3 tsk. vaniliesukker
  • 80-100 gr. mandler
  • 1/4 liter piskefløde (eller mindre)
  • Kirsebærsovs

Tilberedning

  1. Lav risengrøden dagen før eller flere timer før. Den skal være helt afkølet.
  2. Bland vaniliesukker (efter smag) i risengrøden
  3. Giv mandlerne et hurtigt opkog og smut dem
  4. Hak mandlerne groft (husk at lægge en fra, hvis du skal bruge en hel til mandelgave)
  5. Bland de hakkede mandler i risengrøden
  6. Pisk nu fløden til skum
  7. Hæld risengrøden i serveringsskål
  8. Vend til sidst forsigtigt flødeskum i risengrøden (lidt efter lidt, pas på der ikke kommer for meget i, så bliver det vammelt)

Serveres koldt med lunet kirsebærsovs.