Grøntsagstærte: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 23: | Linje 23: | ||
* Salt & peber | * Salt & peber | ||
* Revet muskatnød | * Revet muskatnød | ||
* 75 gr. | * 75 gr. emmentalerost | ||
== Tilberedning == | == Tilberedning == |
Versionen fra 24. feb. 2008, 13:35
Ikke specielt svær, men tager lidt tid at lave. Fyldet kan varieres.
Dette er faktisk "Birtes tærte" :-)
Ingredienser
Dej
- 175 gr. mel
- 1/4 tsk. salt
- 125 gr. margarine
- 1/2 æg
- 3 spsk. koldt vand
Fyld
- 300 gr. grøntsager: Broccoli (eller eksempelvis: aspages, tomater, ...)
- 150 gr. kød: Bacon i tern (eller eksempelvis: skinketern, kylling, ...)
- 3 æg
- 2 dl. fromage frais (oprindeligt: creme fraiche)
- Salt & peber
- Revet muskatnød
- 75 gr. emmentalerost
Tilberedning
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Dej
- Del margarinen i små stykker og bland i melet og salt
- Smuldr til grynet masse
- Bland æg og vand i og ælt det sammen
- Nu burde/bør den stå koldt i 2 timer, men det plejer vi ikke :-)
- Rul dejen ud og læg i et smurt, ildfast fad (eller mas den bare direkte ud i det smurte fad)
- Forbag nu tærten i ovnen i 10 minutter
Fyld
Lav fyldet mens der forbages.
- Steg bacon
- Kog broccoli let
- Pisk æg, fromage frais, salt, peber og muskat sammen til en æggemasse
- Riv emmentalerosten groft og vend den i æggemassen
Samle og bage
- Start med at hæld grøntsager på tærten (godt afdryppet)
- Så bacon over
- Til sidst ægge-/ostemassen henover og godt ned imellem
- Bag færdig ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter