Flækkerter: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Flækkerter Disse flade boller bliver rigtig gode og egner sig godt til morgenmad eller til rigtigt pålæg. Der er lidt m...)
 
No edit summary
 
Linje 1: Linje 1:
[[Image:IMG_4625_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Flækkerter]]
[[Image:IMG_4625_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Flækkerter]]
{{AdSenseInsidePostRight}}


Disse flade boller bliver rigtig gode og egner sig godt til morgenmad eller til rigtigt pålæg. Der er lidt mere gods i dem her, end hvis man f.eks. bager vores [[Luftige boller]].
Disse flade boller bliver rigtig gode og egner sig godt til morgenmad eller til rigtigt pålæg. Der er lidt mere gods i dem her, end hvis man f.eks. bager vores [[Luftige boller]].

Nuværende version fra 22. okt. 2008, 19:15

Flækkerter

Disse flade boller bliver rigtig gode og egner sig godt til morgenmad eller til rigtigt pålæg. Der er lidt mere gods i dem her, end hvis man f.eks. bager vores Luftige boller.

Ingredienser

(ca. 16 stk.)

  • 25 gr. smør
  • 4 dl. mælk
  • 1 dl. tykmælk
  • 25 gr. gær
  • 2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 200 gr. sigtemel
  • 600-650 gr. hvedemel

Tilberedning

  1. Smelt smør i gryde
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt mælken
  3. Bland mælk og smør med tykmælk i en skål
  4. Rør gæren ud i blandingen
  5. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen sammen
  6. Del dejen i 16 stk. og form boller af dem
  7. Mas bollerne flade og læg dem på bagepapir på en bageplade
  8. Lad dem hæve 1/2 time (husk: Tænd ovnen her)
  9. Tryk godt ned med en finger flere steder i hver flækkert, for at lave fordybningerne
  10. Pensl med æg
  11. Bages ved 200 grader varmluft i 12 minutter