Lynboller: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_2812_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Lynboller]] | [[Image:IMG_2812_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Lynboller]] | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | |||
Nybagte boller er altid skønt, men ofte tager det lang tid og skal planlægges. | Nybagte boller er altid skønt, men ofte tager det lang tid og skal planlægges. |
Nuværende version fra 22. okt. 2008, 19:11
Nybagte boller er altid skønt, men ofte tager det lang tid og skal planlægges.
Denne bolleopskrift er rimeligt hurtig. Med hævning og bagning tager det en lille time. Det kan vist ikke gøres meget hurtigere.
Lynbollerne her er gode. Hvis du nu har god tid, så prøv denne opskrift på Luftige boller i stedet, som er endnu bedre.
Ingredienser
(12 stk)
- 50 gr. gær
- 2 dl. vand eller mælk
- 1 spsk. sukker
- 75 gr. margarine
- 1/2 tsk. salt
- 300-400 gr. hvedemel
- Æg til pensling
Tilberedning
- Varm mælken til lunken
- Rør sukker og gær ud i den lunkne mælk
- Bland resten i, og ælt dejen sammen
- (Tænd for ovnen)
- Form bollerne og læg på en plade med bagepapir
- Bollerne skal hæve 20-30 minutter
- Pensl bollerne med æg
- Bag ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter