Flækkerter: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Flækkerter Disse flade boller bliver rigtig gode og egner sig godt til morgenmad eller til rigtigt pålæg. Der er lidt m...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_4625_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Flækkerter]] | [[Image:IMG_4625_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Flækkerter]] | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | |||
Disse flade boller bliver rigtig gode og egner sig godt til morgenmad eller til rigtigt pålæg. Der er lidt mere gods i dem her, end hvis man f.eks. bager vores [[Luftige boller]]. | Disse flade boller bliver rigtig gode og egner sig godt til morgenmad eller til rigtigt pålæg. Der er lidt mere gods i dem her, end hvis man f.eks. bager vores [[Luftige boller]]. |
Nuværende version fra 22. okt. 2008, 19:15
Disse flade boller bliver rigtig gode og egner sig godt til morgenmad eller til rigtigt pålæg. Der er lidt mere gods i dem her, end hvis man f.eks. bager vores Luftige boller.
Ingredienser
(ca. 16 stk.)
- 25 gr. smør
- 4 dl. mælk
- 1 dl. tykmælk
- 25 gr. gær
- 2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 200 gr. sigtemel
- 600-650 gr. hvedemel
Tilberedning
- Smelt smør i gryde
- Tag gryden af varmen og tilsæt mælken
- Bland mælk og smør med tykmælk i en skål
- Rør gæren ud i blandingen
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen sammen
- Del dejen i 16 stk. og form boller af dem
- Mas bollerne flade og læg dem på bagepapir på en bageplade
- Lad dem hæve 1/2 time (husk: Tænd ovnen her)
- Tryk godt ned med en finger flere steder i hver flækkert, for at lave fordybningerne
- Pensl med æg
- Bages ved 200 grader varmluft i 12 minutter