Gadekøkkenplatte fra Bombay: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
No edit summary
Linje 19: Linje 19:
# Start med at sætte risene over og koge
# Start med at sætte risene over og koge
# Skør bacon i mindre stykker og svits i en gryde, ''tag det op''
# Skør bacon i mindre stykker og svits i en gryde, ''tag det op''
# Skær skinkekødet i strimler og svits med i karryen
# Skær skinkekødet i strimler
# Skær gulerødder i skiver, løg i kvarte og bladselleri i mindre stykker
# Skær gulerødder i skiver, løg i kvarte og bladselleri i mindre stykker
# Hæld herefter lidt olie i gryden, og brænd karryen af heri
# Hæld herefter lidt olie i gryden, og brænd karryen af heri

Versionen fra 15. dec. 2008, 16:34

Gadekøkkenplatte fra Bombay

Den her vender vi tilbage til med jævne mellemrum. Den er rimelig nem at lave, og smager naturligvis godt.

Ingredienser

  • Ris som tilbehør
  • 100 gr. bacon i skiver
  • 1-2 tsk. karry
  • 300-400 gr. Skinkekød (f.eks. schnitzler)
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 løg
  • 2-3 gulerødder
  • 3 dl. grøntsagsbouillon (men brug en hel terning)
  • 2 fed hvidløg

Tilberedning

  1. Start med at sætte risene over og koge
  2. Skør bacon i mindre stykker og svits i en gryde, tag det op
  3. Skær skinkekødet i strimler
  4. Skær gulerødder i skiver, løg i kvarte og bladselleri i mindre stykker
  5. Hæld herefter lidt olie i gryden, og brænd karryen af heri
  6. Svits skinkestrimlerne med i karryen
  7. Tilsæt herefter gulerødder, bladselleri og løg og svits med
  8. Tilsæt bouillon sammen med et fed presset hvidløg
  9. Retten skal nu simre i 5 minutter
  10. Du kan vælge at jævne den lidt, men det er ikke nødvendigt