Æblekage med smulredej: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Oprettede siden med 'right|thumb|400px|Æblekage med smulredej right|thumb|300px|Æblekage med smulredej {{AdSenseInsidePostRight}} Smulredejen oven på…')
 
No edit summary
 
(2 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
[[Image:MG_9213.jpg|right|thumb|400px|Æblekage med smulredej]]
[[Image:MG_9213.jpg|right|thumb|400px|Æblekage med smulredej]]
{{AdSenseInsidePostRight}}
[[Image:MG_9208.jpg|right|thumb|300px|Æblekage med smulredej]]
[[Image:MG_9208.jpg|right|thumb|300px|Æblekage med smulredej]]
{{AdSenseInsidePostRight}}


Smulredejen oven på denne æblekage både knaser og har et lækkert sejhed i bunden ned mod æblemosen. Varier mængden af æbler i forhold til hvad du bedst kan lide.
Smulredejen oven på denne æblekage både knaser og har et lækkert sejhed i bunden ned mod æblemosen. Varier mængden af æbler i forhold til hvad du bedst kan lide.
Linje 27: Linje 27:
# Skræl og udkern æblerne
# Skræl og udkern æblerne
# Skær i små både
# Skær i små både
# Kog æblebåde i 1-2 spsk. vand, indtil de moser ud
# Kog æblebåde i 1-2 spsk. vand med passende sukker, indtil de moser ud


Tip: Æblerne behøver bestemt ikke være moset helt ud. Det smager også godt med lidt bid i noget af æblemosen.
Tip: Æblerne behøver bestemt ikke være moset helt ud. Det smager også godt med lidt bid i noget af æblemosen.
Linje 45: Linje 45:


[[Category:Kage]]
[[Category:Kage]]
[[Category:3 Stjerner]]

Nuværende version fra 14. okt. 2012, 10:51

Æblekage med smulredej

Æblekage med smulredej

Smulredejen oven på denne æblekage både knaser og har et lækkert sejhed i bunden ned mod æblemosen. Varier mængden af æbler i forhold til hvad du bedst kan lide.

Ingredienser

  • Tilbehør: Flødeskum eller creme fraiche

Æblemos

  • Æbler...måske 10, afhængig af størrelse
  • Sukker

Smulredej

  • 125 gr. mel
  • 125 gr. sukker
  • 125 gr. margarine
  • Hakkede mandler eller nødder

Tilberedning

Æblemos

  1. Skræl og udkern æblerne
  2. Skær i små både
  3. Kog æblebåde i 1-2 spsk. vand med passende sukker, indtil de moser ud

Tip: Æblerne behøver bestemt ikke være moset helt ud. Det smager også godt med lidt bid i noget af æblemosen.

Smulredej

  1. Smulr mel, margarine og sukker sammen
  2. Bland med hakkede mandler eller nødder

Samle og bage

  1. Læg æblemos i bunden af et ildfast fad
  2. Drys smulredej over
  3. Bag i ovnen ved 180 grader varmluft eller til den er gylden ovenpå

Server med flødeskum eller creme fraiche.