Æbleskiver

Fra Opskrifter
Version fra 1. nov. 2008, 15:33 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Hjemmelavede æbleskiver

Der er altså intet så godt, som enten lune æbleskiver eller pandekager, næsten direkte fra panden. Og glem med det samme industri-palmin-æbleskiver, der bare varmes i ovnen. De kommer altså ikke nær hjemmelavede æbleskiver, hvor hviderne er pisket stive og det hele.

Ingredienser

(ca. 50 stk.)

  • 375 gr. hvedemel
  • 1 tsk. sukker
  • 1/2 liter mælk
  • 5 æggeblommer
  • 5 æggehvider
  • 250 gr. margarine
  • 1/2 tsk. salt
  • Margarine til bagning

Tilberedning

  1. Smelt margarinen og lad den køle let af
  2. Rør mel, sukker og mælk sammen
  3. Æggeblommerne røres i sammen med den smeltede margarine
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen
  5. Bages på en æbleskivepande