Boeuf Bourguignon

Fra Opskrifter
Version fra 6. sep. 2008, 19:04 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Boeuf Bourguignon Dette er vores tilpassede og let forsimplede udgave af boeuf bourguignon. Blandt andet bruger vi kun hal...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Boeuf Bourguignon

Dette er vores tilpassede og let forsimplede udgave af boeuf bourguignon. Blandt andet bruger vi kun halvt så meget vin, som originalt, men har istedet tilføjet tomatpuré. Der er også andre små tilpasninger. Eksempelvis laver vi den ikke med hele champignon. Sådan kan vi lide den :-)

Beregn godt 2 timer til at lave denne ret.

Ingredienser

  • Kartofler, mælk og smør til kartoffelmos
  • 350-400 gr. oksekød (gullashkød eller lignende)
  • 5 skiver bacon
  • 8 skalotteløg
  • 3 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 4 dl. bouillon
  • 2 dl. rødvin (bourgogne eller beaujolais)
  • 2 dl. tomatpuré
  • 150 gr. frosne perleløg
  • 250 gr. champignon
  • Lidt citronsaft
  • Timian, frisk persille og et laurbærblad
  • Margarine eller olie til stegning

Tilberedning

Her er en af de få retter, hvor det ikke nødvendigvis er en god ide at starte med kartoflerne. Kødet skal nemlig simre længe, hvorimens man sagtens kan nå at lave kartoffelmosen.

Så start med:

  1. Skør kødet i strimler eller tern
  2. Skær bacon i mindre stykker
  3. Pil skalotteløg og hvidløg og skær dem ud
  4. Skræl gulerødder og skær dem i skiver eller mindre stykker
  5. Svits bacon i en gryde, tag det op
  6. Svits herefter kødet i salt og peber, tag det op
  7. Svits løg, hvidløg og gulerødder
  8. Kom oksekød og bacon ved
  9. Put herefter bouillon, rødvin og tomatpuré i
  10. Krydr med timian, frisk persille og et laurbærblad
  11. Bring det op og koge, og kog uden låg i 5 minutter
  12. Skal nu simre 45 minutter til en time under låg, indtil kødet er mørt
  13. Skræl nu kartofler og kog til kartoffelmos
  14. Rens champignon og skær dem ud
  15. Når kødet er mørt svitses først perleløg i lidt olie, og tages op
  16. Dernæst svitses champignon, med lidt salt og peber samt citronsaft over
  17. Champignon og perleløg blandes i gryden med kødet
  18. Du kan vælge at jævne retten lidt, alt efter hvor tyk du ønsker den

Serveres med kartoffelmosen til.