Chokoladesnurrer

Fra Opskrifter
Version fra 18. maj 2014, 11:22 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Chokoladesnurrer


Ingredienser

(ca. 16 stk.)

Dej

  • 100 gr. smør
  • 2 1/2 dl. mælk
  • 1 dl. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 25 gr. gær
  • 1 æg
  • ca. 550 gr. hvedemel

Fyld

  • 75 gr. blødt smør
  • 50 gr. brun farin
  • 1 spsk. kakao
  • 100 gr. mørk chokolade
  • 35 gr. nødder

Til pensling

  • 1 æg
  • 2 spsk. vand

Tilberedning

Dej

  1. Smelt smør i en gryde
  2. Hæld i en skål
  3. Tilsæt mælk, sukker og salt
  4. Smulr gær i væsken
  5. Tilsæt æg og derefter melet lidt ad gangen
  6. Æltes godt igennem
  7. Lad hæve tildækket 1 time

Fyld

  1. Pisk smør, farin og kakao luftigt
  2. Hak chokoladen
  3. Hak nødderne groft

Samle

  1. Rul dejen ud til et rektangel, ca 40x60cm, ca 3mm tyk
  2. Smør kakaosmørret tyndt ud over hele dejen
  3. Drys med chokolade og nødder
  4. Fold den ene korte side ind over midten
  5. Fold den anden korte side henover (så dejen ligger i 3 lag)
  6. Drys lidt mel over dejen og giv den en let tur med kagerullen
  7. Skær dejen i smalle strimler
  8. Sno hver strimmel om sig selv så det ligner en proptrækker og bind en knude
  9. Læg snorrerne med samlingerne nedad på bageplade med bagepapir
  10. Hæver tildækket 1 time

Bages

  1. Pisk ægget sammen med vand
  2. Pensl snorrerne
  3. Bag 180 grader varmluft, 10-12min. (hold øje med de ikke bliver for mørke)