Citronmåne

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Den printbare version understøttes ikke længere, og har muligvis nogle renderingsfejl. Opdater venligst din browsers bogmærker og brug i stedet din browsers standard printfunktion.
Citronmåne

Ingredienser

Dej

  • 150 gr. smeltet smør
  • 200 gr. sukker
  • 125 gr. marcipan
  • 3 æg
  • 200 gr. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • saft af 1 økocitron
  • revet skal af 1 1/2 økocitron

Glasur

  • 400 gr. flormelis
  • saft af 1 økocitron
  • 1-2 spsk. kogende vand
  • evt. glimmer eller lignende til pynt

Tilberedning

Dej

  1. Rør smør og sukker sammen
  2. Tilsæt æg 1 ad gangen og rør godt
  3. Skær marcipan i små stykker og kom i dejen
  4. Rør til ensartet masse
  5. Sigt mel og bagepulver i massen og rør sammen
  6. Vend citronsaft og -skal i dejen
  7. Fordel dejen i tærteform eller rund form
  8. Bages i forvarmet ovn 150 grader varmluft 30-35 min
  9. Lad køle af på rist

Glasur

  1. Rør glasur sammen til den er let tyktflydende
  2. Kom på kagen
  3. Drys evt. med glimmer