Franskbrød med korn, kerner og gulerødder

Fra Opskrifter
Version fra 17. maj 2009, 14:51 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Franskbrød med korn, kerner og gulerødder {{AdSenseInsidePostRight}} right|thumb|300px Her er et godt franskbr...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Franskbrød med korn, kerner og gulerødder

IMG 1861.jpg

Her er et godt franskbrød. Det er stadig et rigtigt hvedebrød, men peppet lidt op, dels med kerner og dels med gulerødder. Det gør det lidt mere svampet, og interessant over flere dage.

Ingredienser

(til 2 store, flotte franskbrød)

  • 50 gr. gær
  • 5 dl. lunkent vand
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 1/2 dl. kærnemælk
  • 1 1/2 dl. yoghurt naturel
  • Lidt margarine eller olie
  • 2 æg
  • 2 gulerødder
  • Solsikkekerner
  • 100 gr. knækkede hvedekerner
  • 150 gr. durum mel
  • 150 gr. sigtemel
  • ca 1 kg. hvedemel

Tilberedning

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Rør sukker og salt i
  3. Riv gulerødderne og bland dem ved
  4. Tilsæt mælk, yoghurt, fedtstof, hvedekerner, solsikkekerner og æg, og rør det sammen
  5. Bland nu melet i. Slut af med hvedemelet lidt efter lidt.
  6. Hæver nu 30 minutter
  7. Slå dejen ned og del den i to lige store stykker
  8. Form to brød på bagepapir på en plade (eller i bageforme)
  9. Lad nu brødene hæve 30-40 minutter
  10. Stænk vand på brødene lige inden de bages
  11. Bages ved 200 grader varmluft på nederste rille i ca. 30-35 minutter