Grøntsagstærte: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|Broccolitærte == Ingredienser == == Tilberedning ==) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
(8 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke) | |||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_1753_finished_web.jpg|right|thumb| | [[Image:IMG_1753_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Grøntsagstærte]] | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | |||
Ikke specielt svær, men tager lidt tid at lave. Fyldet kan varieres. | |||
Dette er faktisk "Birtes tærte" :-) | |||
== Ingredienser == | == Ingredienser == | ||
=== Dej === | |||
* 175 gr. mel | |||
* 1/4 tsk. salt | |||
* 125 gr. margarine | |||
* 1/2 æg | |||
* 3 spsk. koldt vand | |||
=== Fyld === | |||
* 300 gr. grøntsager: Broccoli (eller eksempelvis: aspages, tomater, ...) | |||
* 150 gr. kød: Bacon i tern (eller eksempelvis: skinketern, kylling, ...) | |||
* 3 æg | |||
* 2 dl. fromage frais (oprindeligt: creme fraiche) | |||
* Salt & peber | |||
* Revet muskatnød | |||
* 75 gr. emmentalerost | |||
== Tilberedning == | == Tilberedning == | ||
Start med at tænde ovnen på 200 grader. | |||
=== Dej === | |||
# Del margarinen i små stykker og bland i melet og salt | |||
# Smuldr til grynet masse | |||
# Bland æg og vand i og ælt det sammen | |||
# Nu burde/bør den stå koldt i 2 timer, men det plejer vi ikke :-) | |||
# Rul dejen ud og læg i et smurt, ildfast fad (eller mas den bare direkte ud i det smurte fad) | |||
# Forbag nu tærten i ovnen i 10 minutter | |||
=== Fyld === | |||
Lav fyldet mens der forbages. | |||
# Steg bacon | |||
# Kog broccoli let | |||
# Pisk æg, fromage frais, salt, peber og muskat sammen til en æggemasse | |||
# Riv emmentalerosten groft og vend den i æggemassen | |||
=== Samle og bage === | |||
# Start med at hæld grøntsager på tærten (godt afdryppet) | |||
# Strø bacon over | |||
# Hæld til sidst ægge-/ostemassen henover og godt ned imellem | |||
# Bag færdig ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter | |||
[[Category:Tærte]] | |||
[[Category:Forret]] | |||
[[Category:Hovedret]] |
Nuværende version fra 8. mar. 2009, 16:28
Ikke specielt svær, men tager lidt tid at lave. Fyldet kan varieres.
Dette er faktisk "Birtes tærte" :-)
Ingredienser
Dej
- 175 gr. mel
- 1/4 tsk. salt
- 125 gr. margarine
- 1/2 æg
- 3 spsk. koldt vand
Fyld
- 300 gr. grøntsager: Broccoli (eller eksempelvis: aspages, tomater, ...)
- 150 gr. kød: Bacon i tern (eller eksempelvis: skinketern, kylling, ...)
- 3 æg
- 2 dl. fromage frais (oprindeligt: creme fraiche)
- Salt & peber
- Revet muskatnød
- 75 gr. emmentalerost
Tilberedning
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Dej
- Del margarinen i små stykker og bland i melet og salt
- Smuldr til grynet masse
- Bland æg og vand i og ælt det sammen
- Nu burde/bør den stå koldt i 2 timer, men det plejer vi ikke :-)
- Rul dejen ud og læg i et smurt, ildfast fad (eller mas den bare direkte ud i det smurte fad)
- Forbag nu tærten i ovnen i 10 minutter
Fyld
Lav fyldet mens der forbages.
- Steg bacon
- Kog broccoli let
- Pisk æg, fromage frais, salt, peber og muskat sammen til en æggemasse
- Riv emmentalerosten groft og vend den i æggemassen
Samle og bage
- Start med at hæld grøntsager på tærten (godt afdryppet)
- Strø bacon over
- Hæld til sidst ægge-/ostemassen henover og godt ned imellem
- Bag færdig ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter