Havregrynsbrød

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Den printbare version understøttes ikke længere, og har muligvis nogle renderingsfejl. Opdater venligst din browsers bogmærker og brug i stedet din browsers standard printfunktion.
Havregrynsbrød

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl yoghurt
  • 50 g gær
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 tsk. sukker
  • 100 gr. grovvalsede havregryn (ca. 2 1/2 dl.)
  • 700 gr. hvedemel
  • æg til pensling og grovvalsede havregryn til pynt

Tilberedning

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken
  2. Bland det med yoghurt i en skål
  3. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser
  4. Æltes godt igennem
  5. Stilles til hævning et lunt sted i en time
  6. Dejen slås ned
  7. Del dejen i 3 stykker og tril hvert stykke ca. 1 meter langt
  8. Flet dem sammen til en fletning
  9. Form fletningen til en stor "snegl" på en plade med bagepapir
  10. Lad det efterhæve ca. 1/2 time
  11. Pensl brødet med æg og drys havregryn over
  12. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader