Italienske durum boller

Fra Opskrifter
Version fra 22. okt. 2008, 19:15 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Italienske durum boller

Selvom de skal hæve længe (natten over), så er de ret nemme at lave. Faktisk egner de sig godt, til når man skal have friskbagte boller på ingen tid. Man skal bare være forudseende inden, og lave dejen dagen før :-)

De er rigtig gode til supper eller som tilbehør til andet mad. Kan også bruges som sandwichboller.

Tip: Brug en rigtig stor skål, eftersom dejen kan hæve temmelig meget op i køleskabet. Ellers ender det bare med bolledej ud over kanten.

Ingredienser

  • 30 gr. gær
  • 7,5 dl. koldt vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 tsk. salt
  • 1,5 tsk sukker
  • 250 gr. durummel
  • 650 gr. hvedemel

Tilberedning

  1. Brug en stor skål (det hæver meget!)
  2. Rør gøren ud i det kolde vand
  3. Tilsæt olie, salt og sukker og rør godt rundt
  4. Rør melet i, til en ensartet, våd dej
  5. Sæt plastfilm over skålen og stil i køleskabet natten over (eller mindst 6 timer)
  6. Rør dejen igennem
  7. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir (brug 2 skeer til arbejdet)
  8. Pensl/stænk bollerne med lidt olivenolie
  9. Bages ved 200 grader varmluft i 25 minutter