Kærnemælkshorn med rabarber og mandler

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Den printbare version understøttes ikke længere, og har muligvis nogle renderingsfejl. Opdater venligst din browsers bogmærker og brug i stedet din browsers standard printfunktion.
Kærnemælkshorn med rabarber og mandler

Rigtig gode!

Tip: Istedet for rabarberkompot kan man også bruge syltetøj.

Ingredienser

(20 stk)

Kompot

  • 300 gr. rabarber
  • 100 gr. jordbær
  • 1 vaniljestang
  • 100 gr. rørsukker

Dej

  • 100 gr. smør
  • 50 gr. gær
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 2-3 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 475 gr. hvedemel
  • æg til pensling
  • mandelflager til drys

Tilberedning

Kompot

  1. Rens rabarber og skær ud i små stykker
  2. Del vaniljestang og skrab kornene ud
  3. Kog rabarber, jordbær, vanilje og sukker ca. 15 min.
  4. Afkøles

Dej

  1. Smelt smøret, afkøl lidt
  2. Rør gær ud i kærnemælken og bland med det lune smør
  3. Tilsæt sukker, salt, æg samt halvdelen af melet
  4. Rør godt sammen
  5. Ælt nu resten af melet i
  6. Hæver 40 minutter

Samles og bages

  1. Del dejen i 5 stykker og rul dem til boller
  2. Tryk bollerne flade, så de bliver til flade cirkler
  3. Skær hver cirkel i 4 kvarte
  4. Læg en klat kompot på hver, og rul til horn
  5. Sæt på bageplade med bagepapir
  6. Hæver igen 40 min. (tænd ovn)
  7. Pensl med æg, drys med mandelflager
  8. Bages 10-12 min. ved 200 grader varmluft