Kartoffelsalat med feta og oliven: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Kartoffelsalat med feta og oliven {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == * == Tilberedning == # Vend forsigtigt kartoffelter...)
 
 
(En mellemliggende version af den samme bruger vises ikke)
Linje 4: Linje 4:
== Ingredienser ==
== Ingredienser ==


*  
=== Kartoflerne ===
 
* 1 kg. store kartofler
* 1/2 dl. olivenolie
* 2 spsk. citronsaft
* 2 tsk. tørret oregano
* salt og peber
 
=== Peberfrugterne ===
 
* 3 peberfrugter
* 2 spsk. olivenolie
* 2 fed hvidløg
* salt og peber
 
=== Resten ===
 
* 50 gr. græske kalamataoliven
* 75 gr. fetaost
* Bredbladet persille


== Tilberedning ==
== Tilberedning ==


# Vend forsigtigt kartoffeltern med dressingen
Både kartofler og peberfrugter skal bages sammen i ovnen. Start med at tænde ovnen på 250 grader.
 
=== Kartoflerne ===
 
# Rens kartoflerne og skær i tynde både
# Bland bådene med olie, citronsaft, oregano og salt og peber
# Stilles i ovnen i ildfast fast eller på bradepande med bagepapir i ca. 40 minutter
 
=== Peberfrugterne ===
 
# Rens peberfrugterne og skær i tykke skiver
# Bland skiverne med olie, presset hvidløg og salt og peber
# Bages i ildfast fad sammen med kartoflerne, men kun ca. 30 minutter
 
=== Samle ===
 
# Afkøl kartofler og peberfrugter
# Vendes sammen i en skål
# Feta smulres over
# Pynt med oliven og hakket persille


[[Category:Tilbehør]]
[[Category:Tilbehør]]
[[Category:3 Stjerner]]
[[Category:3 Stjerner]]

Nuværende version fra 10. okt. 2009, 18:23

Kartoffelsalat med feta og oliven

Ingredienser

Kartoflerne

  • 1 kg. store kartofler
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. tørret oregano
  • salt og peber

Peberfrugterne

  • 3 peberfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Resten

  • 50 gr. græske kalamataoliven
  • 75 gr. fetaost
  • Bredbladet persille

Tilberedning

Både kartofler og peberfrugter skal bages sammen i ovnen. Start med at tænde ovnen på 250 grader.

Kartoflerne

  1. Rens kartoflerne og skær i tynde både
  2. Bland bådene med olie, citronsaft, oregano og salt og peber
  3. Stilles i ovnen i ildfast fast eller på bradepande med bagepapir i ca. 40 minutter

Peberfrugterne

  1. Rens peberfrugterne og skær i tykke skiver
  2. Bland skiverne med olie, presset hvidløg og salt og peber
  3. Bages i ildfast fad sammen med kartoflerne, men kun ca. 30 minutter

Samle

  1. Afkøl kartofler og peberfrugter
  2. Vendes sammen i en skål
  3. Feta smulres over
  4. Pynt med oliven og hakket persille