Kokossuppe

Fra Opskrifter
Version fra 22. dec. 2008, 21:09 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning

Fotografen er på vej.

Supernem, endda billig og smager kanongodt.

Ingredienser

(2 personer hvis brugt som hovedret eller 4 personer hvis brugt som forret)

  • 8 dl. bouillon
  • 250 gr. skinke- eller kyllingekød
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 ds. kokosmælk (ikke light, da den så skiller)
  • Gurkemeje
  • 2 limefrugter (eller lidt mindre)
  • 2 tsk. sukker
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • Soya
  • Salt og peber

Tilberedning

  1. Svits det hvide af forårsløgene i olie, gem den grønne top til pynt på suppen
  2. Tilsæt bouillon og kog op
  3. Tilsæt kokosmælk, gurkemeje, saften fra limefrugterne samt sukkeret
  4. Lad det simre et øjeblik, hvorefter kødet tilsættes og suppen koges op og simrer til kødet er mørt
  5. Tilsæt sambal oelek (pas på, stærkt), soya samt salt og peber.
  6. Skær de grønne toppe fra forårsløgene i skiver og drys på