Koldskål med flødeskum og rabarbersauce: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Oprettede siden med 'right|thumb|400px|Koldskål {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == === Rabarbersauce === * 500 gr. rabarber * 2 dl. vand * 125 gr. sukker * 2 t…')
 
(Ingen forskel)

Nuværende version fra 5. jun. 2014, 14:02

Koldskål

Ingredienser

Rabarbersauce

  • 500 gr. rabarber
  • 2 dl. vand
  • 125 gr. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • evt. 1/2-1 spsk. kartoffelmel til jævning

Koldskål

  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)
  • 125 gr. sukker
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3/4 L kærnemælk
  • skal og saft af 1 ubebehandlet citron

Tilberedning

Rabarbersauce

  1. Skær rabarberne i små stykker
  2. Kom rabarberne, vand, sukker og vanilje i en gryde og kog i 5 min.
  3. Afdryp de kogte rabarber i en sigte
  4. Pres saften ud, du skal bruge 3 dl. (tilsæt evt. vand)
  5. Varm saften op (må ikke koge)
  6. Jævnes med kartoffelmel og koldt vand

Koldskål

  1. Pisk æggeblommer med sukker og vanilje
  2. Pisk fløden til en let skum
  3. Vend flødeskum og kærnemælk i æggesnapsen
  4. Smag til med revet citronskal og -saft
  5. Server med rabarbersauce