Müsliboller: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
 
(En mellemliggende version af den samme bruger vises ikke)
Linje 3: Linje 3:
[[Image:IMG_5313_finished_web.jpg|right|thumb|150px|En god müsli at bruge til bollerne]]
[[Image:IMG_5313_finished_web.jpg|right|thumb|150px|En god müsli at bruge til bollerne]]


Denne opskrift på gode müsliboller kommer simpelthen fra noget så originalt som, ... en müslipakke :-) Men der er altså. Den giver nogle gode, svampede, luftige, bløde boller, som egner sig rigtig godt til morgenmaden eller måske endnu bedre med smør på til eftermiddagskaffe/-te.
Denne opskrift på gode müsliboller kommer simpelthen fra noget så originalt som, ... en müslipakke :-) Den giver nogle gode, svampede, luftige, bløde boller, som egner sig rigtig godt til morgenmaden eller måske endnu bedre med smør på til eftermiddagskaffe/-te.


Hvis man bruger den müsli som er afbilledet her, så kan det være en fordel enten helt at sortere de hele nødder fra, eller måske hakke dem, hvis man gerne vil have nødder i bollerne også.
Hvis man bruger den müsli som er afbilledet her, så kan det være en fordel enten helt at sortere de hele nødder fra, eller måske hakke dem, hvis man gerne vil have nødder i bollerne også.
Linje 28: Linje 28:
# Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er smidig
# Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er smidig
# Stilles til hævning 30 minutter
# Stilles til hævning 30 minutter
# For nu boller og læg på plade med bagepapir
# Form nu boller og læg på plade med bagepapir
# Efterhæver nu 45 minutter
# Efterhæver nu 45 minutter
# Bages ved 200 grader varmluft på nederste rille i 15 minutter
# Bages ved 200 grader varmluft på nederste rille i 15 minutter

Nuværende version fra 19. apr. 2009, 08:49

Müsliboller

En god müsli at bruge til bollerne

Denne opskrift på gode müsliboller kommer simpelthen fra noget så originalt som, ... en müslipakke :-) Den giver nogle gode, svampede, luftige, bløde boller, som egner sig rigtig godt til morgenmaden eller måske endnu bedre med smør på til eftermiddagskaffe/-te.

Hvis man bruger den müsli som er afbilledet her, så kan det være en fordel enten helt at sortere de hele nødder fra, eller måske hakke dem, hvis man gerne vil have nødder i bollerne også.

Ingredienser

(16 stk.)

  • 120 gr. müsli (eksempelvis den økologiske fra Kornkammeret, sorter evt. de hele nødder fra)
  • 1 1/2 dl. yoghurt naturel
  • 2 1/2 dl. vand
  • 50 gr. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 500 gr. hvedemel
  • 1/2 dl. olie

Tilberedning

  1. Bland yoghurt med vand
  2. Smulr gæren heri
  3. Tilsæt sukker og salt og pisk det sammen
  4. Bland nu müsli ved, og lad det stå 10 minutter
  5. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er smidig
  6. Stilles til hævning 30 minutter
  7. Form nu boller og læg på plade med bagepapir
  8. Efterhæver nu 45 minutter
  9. Bages ved 200 grader varmluft på nederste rille i 15 minutter