Nougat dessertkage: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
No edit summary
 
(En mellemliggende version af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
[[Image:IMG_1672_finished_web.jpg|right|thumb|Nougat dessertkage]]
[[Image:IMG_1672_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Nougat dessertkage]]
{{AdSenseInsidePostRight}}
 
En spændende og anderledes dessertkage, hvis man følger opskriften her, hvor den '''fryses i et døgns tid'''.
 
Denne kage ''kan også laves som en almindelig lagkage'' (så er der så ikke så meget dessert over den mere). Man skal så ikke bruge opskriften på bunde herfra, men blot bruge færdige, købe-lagkagebunde, og nødderne kan da blandes med nougat-flødecremen i stedet.


== Ingredienser ==
== Ingredienser ==


=== dej til bunde ===
=== Dej til bunde ===


* 250 gr. sukker
* 250 gr. sukker
Linje 17: Linje 22:
* 50-100 gr. nougat
* 50-100 gr. nougat


 
''NB - hvis man ønsker fyld både ml. de 2 bunde og på toppen, brug da 1/2 liter fløde og 100 gr. nougat, hvis man kun ønsker fyld mellem bundene, brug da 1/4 liter fløde og 50 gr. nougat.''
 


== Tilberedning ==
== Tilberedning ==
Linje 24: Linje 28:
=== Bunde ===
=== Bunde ===


Sukker og æg piskes sammen. Mel, bagepulver og vanilie røres forsigtigt i. Dejen hældes i 2 smurte springforme, drys med nødder. Bag dem nederst i ovnen v. 175 grader i 30 minutter, evt. lidt mere.
# Sukker og æg piskes sammen
# Mel, bagepulver og vanilie røres forsigtigt i
# Dejen hældes i 2 smurte springforme
# Drys med nødder
# Bag dem nederst i ovnen ved 175 grader i 30 minutter (evt. lidt mere)


=== Fyld ===
=== Fyld ===


Smelt nougat i vandbad, og bland det sammen med det piskede flødeskum. Kagen lægges sammen, og fryses mindst et døgn. Tages op 5-6 timer før servering
# Smelt nougat i vandbad
 
# Bland smeltet nougat med det piskede flødeskum
 
# Kagen lægges sammen
NB - hvis man ønsker fyld både ml. de 2 bunde og på toppen, brug da 1/2 l fløde og 100 gr. nougat, hvis man kun ønsker fyld mellem bundene, brug da 1/4 l fløde og 50 gr. nougat
# '''Fryses mindst et døgn'''
 
# Tages op 5-6 timer før servering
Denne kage kan også laves af købe-lagkagebunde, og nødderne kan da blandes med nougat-flødecremen i stedet


[[Category:Dessert]]
[[Category:Dessert]]
[[Category:Kage]]

Nuværende version fra 30. apr. 2010, 12:31

Nougat dessertkage

En spændende og anderledes dessertkage, hvis man følger opskriften her, hvor den fryses i et døgns tid.

Denne kage kan også laves som en almindelig lagkage (så er der så ikke så meget dessert over den mere). Man skal så ikke bruge opskriften på bunde herfra, men blot bruge færdige, købe-lagkagebunde, og nødderne kan da blandes med nougat-flødecremen i stedet.

Ingredienser

Dej til bunde

  • 250 gr. sukker
  • 2 æg
  • 125 gr. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniliepulver
  • 75-100 gr. hakkede nødder

Fyld

  • 1/4-1/2 l piskefløde
  • 50-100 gr. nougat

NB - hvis man ønsker fyld både ml. de 2 bunde og på toppen, brug da 1/2 liter fløde og 100 gr. nougat, hvis man kun ønsker fyld mellem bundene, brug da 1/4 liter fløde og 50 gr. nougat.

Tilberedning

Bunde

  1. Sukker og æg piskes sammen
  2. Mel, bagepulver og vanilie røres forsigtigt i
  3. Dejen hældes i 2 smurte springforme
  4. Drys med nødder
  5. Bag dem nederst i ovnen ved 175 grader i 30 minutter (evt. lidt mere)

Fyld

  1. Smelt nougat i vandbad
  2. Bland smeltet nougat med det piskede flødeskum
  3. Kagen lægges sammen
  4. Fryses mindst et døgn
  5. Tages op 5-6 timer før servering