Nougat dessertkage

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Nougat dessertkage

Ingredienser

dej til bunde

  • 250 gr. sukker
  • 2 æg
  • 125 gr. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniliepulver
  • 75-100 gr. hakkede nødder

Fyld

  • 1/4-1/2 l piskefløde
  • 50-100 gr. nougat



Tilberedning

Bunde

Sukker og æg piskes sammen. Mel, bagepulver og vanilie røres forsigtigt i. Dejen hældes i 2 smurte springforme, drys med nødder. Bag dem nederst i ovnen v. 175 grader i 30 minutter, evt. lidt mere.

Fyld

Smelt nougat i vandbad, og bland det sammen med det piskede flødeskum. Kagen lægges sammen, og fryses mindst et døgn. Tages op 5-6 timer før servering


NB - hvis man ønsker fyld både ml. de 2 bunde og på toppen, brug da 1/2 l fløde og 100 gr. nougat, hvis man kun ønsker fyld mellem bundene, brug da 1/4 l fløde og 50 gr. nougat

Denne kage kan også laves af købe-lagkagebunde, og nødderne kan da blandes med nougat-flødecremen i stedet