Risalamande: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Risalamande {{AdSenseInsidePostRight}} Risalamande er desserten til julemiddagen. Man skal bruge afkølet Risengrød f...) |
(Ingen forskel)
|
Versionen fra 13. dec. 2008, 20:06
Risalamande er desserten til julemiddagen. Man skal bruge afkølet Risengrød fra dagen før.
Pas på med at putte for meget flødeskum i. Det bliver den ikke bedre af.
Ingredienser
- Risengrød (grøden til 3-4 personer giver dessert nok til 6 mennesker eller mere måske)
- 2-3 tsk. vaniliesukker
- 80-100 gr. mandler
- 1/4 liter piskefløde (eller mindre)
Tilberedning
- Lav risengrøden dagen før eller flere timer før. Den skal være helt afkølet.
- Bland vaniliesukker (efter smag) i risengrøden
- Giv mandlerne et hurtigt opkog og smut dem
- Hak mandlerne groft (husk at lægge en fra, hvis du skal bruge en hel til mandelgave)
- Bland de hakkede mandler i risengrøden
- Pisk nu fløden til skum
- Hæld risengrøden i serveringsskål
- Vend til sidst forsigtigt flødeskum i risengrøden (lidt efter lidt, pas på der ikke kommer for meget i, så bliver det vammelt)