Æblekage med smulredej

Fra Opskrifter
Version fra 14. okt. 2012, 10:51 af Admin (diskussion | bidrag) Admin (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Æblekage med smulredej

Æblekage med smulredej

Smulredejen oven på denne æblekage både knaser og har et lækkert sejhed i bunden ned mod æblemosen. Varier mængden af æbler i forhold til hvad du bedst kan lide.

Ingredienser

  • Tilbehør: Flødeskum eller creme fraiche

Æblemos

  • Æbler...måske 10, afhængig af størrelse
  • Sukker

Smulredej

  • 125 gr. mel
  • 125 gr. sukker
  • 125 gr. margarine
  • Hakkede mandler eller nødder

Tilberedning

Æblemos

  1. Skræl og udkern æblerne
  2. Skær i små både
  3. Kog æblebåde i 1-2 spsk. vand med passende sukker, indtil de moser ud

Tip: Æblerne behøver bestemt ikke være moset helt ud. Det smager også godt med lidt bid i noget af æblemosen.

Smulredej

  1. Smulr mel, margarine og sukker sammen
  2. Bland med hakkede mandler eller nødder

Samle og bage

  1. Læg æblemos i bunden af et ildfast fad
  2. Drys smulredej over
  3. Bag i ovnen ved 180 grader varmluft eller til den er gylden ovenpå

Server med flødeskum eller creme fraiche.