Mazarinkage

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Mazarinkage

Dejlig svampet kage, sandsynligvis pga. kartoflerne.

Ingredienser

(Gang op med 2, hvis du vil have en bradepandestørrelse kage)

Kagedej

  • 100 gr. blødt smør
  • 150 gr. lyst rørsukker
  • 3 æggeblommer
  • 150 gr. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 gr. skrællede kogte kartofler
  • 1 tsk. mandelessens
  • 3 æggehvider

Glasur

  • 85 gr. flormelis
  • 1-2 spsk. kakao
  • lidt kogende vand

Tilberedning

Start med at skrælle og koge kartoflerne.

Kagedej

  1. Mos kartoflerne helt fint, medens de stadig er varme
  2. Rør smør og sukker blødt
  3. Kom æggeblommer i et ad gangen
  4. Bland mel og bagepulver sammen
  5. Rør mel og kartofler i dejen sammen med mandelessens
  6. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen
  7. Put bagepapir i en form (eller bradepande) og hæld dejen i
  8. Bag ved 175 grader i 45 minutter

Afkøl herefter kagen.

Glasur

  1. Rør flormelis med kakao og vand
  2. Glaser kagen, når den er afkølet
  3. Lad glasuren stivne