Nougat dessertkage

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Nougat dessertkage

En spændende og anderledes dessertkage, hvis man følger opskriften her, hvor den fryses i et døgns tid.

Denne kage kan også laves som en almindelig lagkage (så er der så ikke så meget dessert over den mere). Man skal så ikke bruge opskriften på bunde herfra, men blot bruge færdige, købe-lagkagebunde, og nødderne kan da blandes med nougat-flødecremen i stedet.

Ingredienser

Dej til bunde

  • 250 gr. sukker
  • 2 æg
  • 125 gr. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniliepulver
  • 75-100 gr. hakkede nødder

Fyld

  • 1/4-1/2 l piskefløde
  • 50-100 gr. nougat

NB - hvis man ønsker fyld både ml. de 2 bunde og på toppen, brug da 1/2 liter fløde og 100 gr. nougat, hvis man kun ønsker fyld mellem bundene, brug da 1/4 liter fløde og 50 gr. nougat.

Tilberedning

Bunde

  1. Sukker og æg piskes sammen
  2. Mel, bagepulver og vanilie røres forsigtigt i
  3. Dejen hældes i 2 smurte springforme
  4. Drys med nødder
  5. Bag dem nederst i ovnen ved 175 grader i 30 minutter (evt. lidt mere)

Fyld

  1. Smelt nougat i vandbad
  2. Bland smeltet nougat med det piskede flødeskum
  3. Kagen lægges sammen
  4. Fryses mindst et døgn
  5. Tages op 5-6 timer før servering