Rabarbertærte

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Rabarbertærte

Ingredienser

Mørdej

  • 150 gr. mel
  • 150 gr. margarine
  • 75 sukker

Fyld

  • 500 gr. rabarber
  • 75-100 gr. sukker (alt efter hvor sur eller sød du ønsker den)
  • 1 tsk. kanel

Tilberedning

Mørdej

  1. Bland mel med sukker
  2. Skær margarine i små stykker og bland i
  3. Rør dejen sammen

Dejen kan nu sættes i køleskab 30-60 minutter, hvorved den bliver nemmere at arbejde med, men du kan også bare gå igang :-)

Samle tærten med fyldet

  1. Halvér mørdejen og læg dej op af siderne på et tærtefad
  2. Rens rabarber og skær dem i 1-2 cm store stykker
  3. Læg rabarberstykkerne i tærtefadet
  4. Bland sukker med kanel
  5. Hæld næsten alt sukker-/kanelblanding ovenpå rabarberne
  6. Rul den anden halvdel af mørdejen ud fladt
  7. Skær den i lange strimler
  8. Læg strimlerne over tærten med mellemrum, først den ene vej og så den anden vej (skal danne et gitter)
  9. Bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 25 minutter

Smager ekstra godt når den er lun, serveret med creme fraiche.