Ristafel

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Ristafel

Ristafel toppings

En god, sund ret. Udelades chilien, er den også god til børn, der selv kan vælge det toppings, de ønsker.

Ingredienser

Sovsen

  • 300 gr. svinekød
  • Olivenolie
  • 2 løg
  • 2 peberfrugter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili (kan udelades eller erstattes af sambal olek som topping)
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 6 dl. bouillon (grøntsags)
  • Majsstivelse til jævning
  • 2-3 dl. kokosmælk (light, hvis det skal være sundt)
  • Salt og peber

Tilbehør / Toppings

  • Ris
  • 1 banan
  • 75 gr. kokosmel
  • Ananas
  • 100 gr. rosiner
  • Peanuts

Tilberedning

Sovsen

  1. Skær svinekød i strimler eller tern
  2. Skær løg og peberfrugter i tern
  3. Hak hvidløget fint
  4. Hak chili fint
  5. Svits karry og spidskommen i olie i en gryde
  6. Brun kødet i krydderierne et par minutter
  7. Tilsæt hvidløg, chili, løg, peberfrugt og svits det med
  8. Tilsæt nu bouillon og lad det koge op
  9. Jævn sovsen med majsstivelse og koldt vand
  10. Kog nu sovsen lidt, hvorefter kokosmælken tilsættes
  11. Smag til med salt og peber

Tilbehør / Toppings

  1. Kog risene
  2. Skær bananen i skiver
  3. Skær ananas i små stykker