Svensk pølseret

Svensk pølseret
Svensk pølseret

Denne ret kunne sådan set godt stå under kategorien nemt, bortset fra at man lige skal skrælle og koge kartofler først. Men til gengæld kan man gøre det i forvejen, for de kan sagtens være kølet af, når man skal bruge dem.

Ingredienser

  • 1,5 kg. skrællede, kogte kartofler
  • 400-500 gram gode pølser
  • 2 store løg
  • 3-4 spsk. tomatpuré
  • 2-3 spsk. ketchup
  • 3 tsk. paprika
  • 5 dl. mælk
  • 1 dl. fløde
  • margarine
  • salt og peber
  • evt. purløg

Opskrift

  1. Skræl og kog kartoflerne, stil til let afkølning
  2. Skær kartoflerne i mundrette skiver
  3. Hak løgene
  4. Skær pølserne i mindre stykker/skiver
  5. Giv løgene et hurtigt opkog i fedstoffet, indtil de er klare
  6. Svits derefter pølserne med i løgene
  7. Tilsæt paprika og brænd det let af
  8. Hæld tomatpure, ketchup, mælk og fløde over
  9. Varm derefter forsigtigt kartoffelskiverne i denne sauce
  10. Smag til med salt og peber

Kan drysses med purløg ved servering.