Kødtærte ala Spurvevej: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_0052_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Kødtærte ala Spurvevej]] | [[Image:IMG_0052_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Kødtærte ala Spurvevej]] | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | |||
Den her tærte fik vi første gang da vi var på besøg hos nogle gode venner. De var så letsindige at give os opskriften, og nu er den altså her. | Den her tærte fik vi første gang da vi var på besøg hos nogle gode venner. De var så letsindige at give os opskriften, og nu er den altså her. |
Versionen fra 22. nov. 2008, 09:07
Den her tærte fik vi første gang da vi var på besøg hos nogle gode venner. De var så letsindige at give os opskriften, og nu er den altså her.
Den kan både bruges som forret alene eller som en let hovedret med en salat til.
Ingredienser
Dej
- 175 gr. mel
- 1/4 tsk. salt
- 125 gr. margarine
- 1/2 æg
- 3 spsk. koldt vand
Fyld
- 300 gr. hakket oksekød
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1,5 dl. oksebouillon
- 1 tsk oregano
- 4 spsk. parmesanost
- Salt og peber
- 2 æg
- 1,5 dl. fløde eller mælk
- 1 tsk maizena
Tilberedning
Dej
- Del margarinen i små stykker og bland med mel og salt
- Smuldr det til en grynet masse
- Vand og æg kommes i og del hele samles til en mørdej
- Rulles ud og lægges i et smurt tærtefad
- Tærten forbages nu i 10 minutter ved 200 grader varmluftovn
Fyld
- Hak løget fint
- Skær pebrene i små tern
- Løg og oksekød svitses sammen og peberfrugter kommes i
- Tilsæt oregano, salt og peber samt bouillon og lad det hele koge ind
- Tag det af varmen, og lad det køle lidt af
- Æg, fløde og maizena piskes sammen.
Samle og bage
- Kom nu kødfyldet i den forbagte tærtedej
- Hæld æggemassen over
- Til sidst drysses med parmesanost
- Bages i 20 min. ved 200 grader varmluft