Boller i karry: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Siden blev oprettet: right|thumb|Boller i karry == Ingredienser == === Kødboller === * 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød) * 1 revet l...)
 
No edit summary
Linje 6: Linje 6:


* 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
* 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
* lidt mel
* lidt mælk
* 1 revet løg
* 1 revet løg
* 2 æggehvider
* karry
* 50 gr. mel
* 0,5 dl. vand
* Salt og peber
* Salt og peber


=== Karrysovs ===
=== Karrysovs ===


* 2-3 spsk. god karry
* 1-2 spsk. margarine
* 2-3 spiseskefulde mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
* 1 fintrevet løg
* 0,5-1 liter mælk (alt efter hvor meget mel, du brugte)
* 3 tsk. god karry uden top (mere hvis man vil have den stærk)
* Olie til svitsning af karry
* 5 spsk. mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
* 8 dl. af kogevandet fra kødbollerne (alt efter hvor meget mel, du brugte)
* lidt mælk
* Salt og peber


=== Tilbehør ===
=== Tilbehør ===
Linje 30: Linje 33:


# Riv løget
# Riv løget
# Rør løg med kød, æggehvider, mel og vand
# Rør løg med kød, mel og mælk
# Tilsæt salt og peber
# Tilsæt salt og peber samt karry
# Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde (lav ikke bollerne for store, de vokser i vandet :-)
# Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde - lav ikke bollerne for store, de vokser i vand :-)
# ''Gem kogevandet'', da det skal bruges til sovsen


=== Karrysovs ===
=== Karrysovs ===


# Varm olie i en gryde og svits karry heri
# Varm margarine i en gryde og svits løg heri
# Tilsæt mel
# Tilsæt karry og brænd den let af
# Pisk mælken i efterhånden
# Tilsæt mel og rør til grynet masse
# Smag til med salt og peber
# Pisk kogevandet i efterhånden, pas på det ikke klumper
# Tilsæt lidt mælk og smag til med salt og peber


Bland bollerne i sovsen og varm igennem.
Bland bollerne i sovsen og varm igennem.


[[Category:Ris]]
[[Category:Hovedret]]
[[Category:Hovedret]]
[[Category:Svinekød]]
[[Category:Svinekød]]

Versionen fra 18. sep. 2008, 16:46

Boller i karry

Ingredienser

Kødboller

  • 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
  • lidt mel
  • lidt mælk
  • 1 revet løg
  • karry
  • Salt og peber

Karrysovs

  • 1-2 spsk. margarine
  • 1 fintrevet løg
  • 3 tsk. god karry uden top (mere hvis man vil have den stærk)
  • 5 spsk. mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
  • 8 dl. af kogevandet fra kødbollerne (alt efter hvor meget mel, du brugte)
  • lidt mælk
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Ris

Tilberedning

Start med at sætte vand over og kog risene.

Kødboller

  1. Riv løget
  2. Rør løg med kød, mel og mælk
  3. Tilsæt salt og peber samt karry
  4. Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde - lav ikke bollerne for store, de vokser i vand :-)
  5. Gem kogevandet, da det skal bruges til sovsen

Karrysovs

  1. Varm margarine i en gryde og svits løg heri
  2. Tilsæt karry og brænd den let af
  3. Tilsæt mel og rør til grynet masse
  4. Pisk kogevandet i efterhånden, pas på det ikke klumper
  5. Tilsæt lidt mælk og smag til med salt og peber

Bland bollerne i sovsen og varm igennem.