Boller i karry

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Boller i karry

Ingredienser

Kødboller

  • 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
  • lidt mel
  • lidt mælk
  • 1 revet løg
  • karry
  • Salt og peber

Karrysovs

  • 1-2 spsk. margarine
  • 1 fintrevet løg
  • 3 tsk. god karry uden top (mere hvis man vil have den stærk)
  • 5 spsk. mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
  • 8 dl. af kogevandet fra kødbollerne (alt efter hvor meget mel, du brugte)
  • lidt mælk
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Ris

Tilberedning

Start med at sætte vand over og kog risene.

Kødboller

  1. Riv løget
  2. Rør løg med kød, mel og mælk
  3. Tilsæt salt og peber samt karry
  4. Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde - lav ikke bollerne for store, de vokser i vand :-)
  5. Gem kogevandet, da det skal bruges til sovsen

Karrysovs

  1. Varm margarine i en gryde og svits løg heri
  2. Tilsæt karry og brænd den let af
  3. Tilsæt mel og rør til grynet masse
  4. Pisk kogevandet i efterhånden, pas på det ikke klumper
  5. Tilsæt lidt mælk og smag til med salt og peber

Bland bollerne i sovsen og varm igennem.