Brunkager

Fra Opskrifter
Version fra 24. maj 2014, 20:22 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Brunkager

Ingredienser

(80 stk.) Det bliver til mange. Lav evt. halv portion.

  • 100 gr. smør
  • 250 gr. mørk sirup
  • 125 gr. brun farin
  • 1 1/2 tsk. potaske
  • 1 tsk. vand
  • 1/2 spsk. stødt nellike
  • 1/2 spsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 50 gr. finthakkede, smuttede mandler
  • skal af 1 ubehandlet appelsin
  • ca. 400 gr. hvedemel

Tilberedning

  1. Kom smør, sirup og farin i en gryde
  2. Varm op til kogepunktet
  3. Udrør potaske i vand
  4. Tag gryden af varmen, og rør potaske i
  5. Bland mel med nelliker, kanel, ingefær og finthakkede mandler
  6. Rør fintrevet appelsinskal og mel i dejen, til den er blank
  7. Rul dejen ud til 4 pølser med diameter på ca. 5 cm.
  8. Pak den i husholdningsfilm og læg i køleskab i minimum 3 timer (endnu bedre indtil næste dag)
  9. Tænd ovnen på 175 gr.
  10. Tag dejen ud af køleskabet
  11. Skær den i tynde skiver med en skarp kniv / eller rul ud og udstyk med forme
  12. Fordel på bageplader beklædt med bagepapir
  13. Bag 5-10 min.
  14. Lad afkøle