Chili Con Carne

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Den printbare version understøttes ikke længere, og har muligvis nogle renderingsfejl. Opdater venligst din browsers bogmærker og brug i stedet din browsers standard printfunktion.
Chili Con Carne

Den her udgave af en chili con carne er super-nem og rimeligt hurtig at lave.

Et lille tip: Til familier med små børn, så kan man udelade sambal olek i retten, og selv krydre portionerne med det efterfølgende.

Server evt. med frisk skåret salat, fromage frais, frisk rød peber, majs, ...

Ingredienser

  • 3 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 gr. hakket oksekød
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 lille ds. koncentreret tomatpuré
  • 1 ds. røde kidneybønner
  • 3 dl. grøntsagsbouillon
  • Sambal Olek efter smag
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Tilberedning

  1. Pil og hak løg og hvidløg
  2. Svits løg og hvidløg kortvarigt i olie
  3. Svits nu kødet med, indtil det skifter farve
  4. Rør spidskommen sammen med den koncentrerede tomatpuré
  5. Bland tomatpuréblandingen i sammen med bouillon
  6. Smag til med sambal olek, salt og peber og lad snurre 5-10 minutter under låg
  7. Hæld vandet fra bønnerne og vend dem i
  8. Lad bønnerne koge med kort