Fastelavnsboller

Fra Opskrifter
Version fra 9. feb. 2008, 19:58 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Fastelavnsboller

Ingredienser

(16-20 stk.)

Bollerne

  • 150 gr. margarine
  • 2 dl. mælk
  • 50 gr. gær
  • 1 æg
  • 50 gr. sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 400 gr. hvedemel

Fyld

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2,5 dl. mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker

Glasur

  • 100 gr. flormelis
  • 1 spsk. vand
  • Kakaopulver

Tilberedning

Bolledejen

  1. Margarinen smeltes og mælken hældes ved
  2. Mælkeblandingen hældes over i en stor skål
  3. Bland gær i (når det er kølet af til lunken temperatur)
  4. Tilsæt æg, sukker og salt
  5. Ælt melet i lidt efter lidt

Stilles til hævning 45 minutter

Fyld

  1. Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde
  2. Pisk majsstivelse og mælk i
  3. Bring fyldet i kog ved konstant piskning
  4. Smag til med vaniljen
  5. Hæld fyldet i en skål, drys med lidt sukker og sæt den et køligt sted

Form bollerne

  1. Slå dejen ud og rul ud til et rektangel på 50 x 40cm
  2. Skær ud i 16-20 firkanter
  3. Læg en spsk. fyld på hvert stykke dej
  4. Pak dejen omkring fyldet
  5. Stil bollerne på bagepapir med sammenføjningen nedad

Efterhæver 15 minutter

Bagning og glasur

Bagetid: 15-20 minutter ved 200 grader på midterste ribbe.

  1. Rør flormelis med vand
  2. Tilsæt kakaopulver indtil den ønskede farve opnås
  3. Smør bollerne med glasur når de er helt afkølet