Flæskesteg med brunkartofler og sovs: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Flæskesteg med brunkartofler og sovs {{AdSenseInsidePostRight}} Glem det der pladder med and til juleaften. Det er flæsk...)
 
No edit summary
Linje 3: Linje 3:


Glem det der pladder med and til juleaften. Det er flæskesteg, det handler om. Ikke nakkekam, men svinekam. Husk det nu! :-)
Glem det der pladder med and til juleaften. Det er flæskesteg, det handler om. Ikke nakkekam, men svinekam. Husk det nu! :-)


== Ingredienser ==
== Ingredienser ==
Linje 13: Linje 12:
* ca. 1,5 kg. flæskesteg
* ca. 1,5 kg. flæskesteg
* Groft salt
* Groft salt
* 2-3 laurbærblade


=== Brunkartofler ===
=== Brunkartofler ===


* 2 glas små kartofler (ja ja, men det er altså nemmest bare at købe dem på glas)
* 2 glas små kartofler (ja ja, men det er altså nemmest bare at købe dem på glas)
* sukker
* 3 spsk. sukker
* margarine
* 1 spsk. margarine


=== Sovs ===
=== Sovs ===
Linje 40: Linje 40:


# Gnid groft salt godt ind mellem ridserne i sværen
# Gnid groft salt godt ind mellem ridserne i sværen
# Steges ?
# Put laurbær ned mellem rillerne i stegen
# Steges ved 180 grader varmluft i 1-1,5 time (stegetermometer skal vise 65 grader i midten)
# Tages ud, sværen skæres af i et helt stykke og lægges utildækket på en tallerken med fedtsiden nedaf
# Pak stegen ind i sølvpapir og lad den hvile 20 minutter


Først når stegen står og trækker laves sovs og brunkartofler.
Først når stegen står og trækker laves sovs og brunkartofler.

Versionen fra 7. dec. 2008, 20:30

Flæskesteg med brunkartofler og sovs

Glem det der pladder med and til juleaften. Det er flæskesteg, det handler om. Ikke nakkekam, men svinekam. Husk det nu! :-)

Ingredienser

(til 4 personer)

Flæskesteg

  • ca. 1,5 kg. flæskesteg
  • Groft salt
  • 2-3 laurbærblade

Brunkartofler

  • 2 glas små kartofler (ja ja, men det er altså nemmest bare at købe dem på glas)
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. margarine

Sovs

  • Stegefedtet fra stegen
  • 20-30 gr. margarine
  • 2-3 spsk. mel
  • 5-7 dl. mælk
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • Salt og peber
  • Kulør

Tilbehør

  • Franske kartofler
  • God vin

Tilberedning

Start med stegen

  1. Gnid groft salt godt ind mellem ridserne i sværen
  2. Put laurbær ned mellem rillerne i stegen
  3. Steges ved 180 grader varmluft i 1-1,5 time (stegetermometer skal vise 65 grader i midten)
  4. Tages ud, sværen skæres af i et helt stykke og lægges utildækket på en tallerken med fedtsiden nedaf
  5. Pak stegen ind i sølvpapir og lad den hvile 20 minutter

Først når stegen står og trækker laves sovs og brunkartofler.

Brunkartofler

  1. Lad kartoflerne dryppe af
  2. Varm sukker på en pande til det smelter (rør ikke i det)
  3. Træk en skefuld margarine rundt i det til margarinen er smeltet
  4. Hæld kartoflerne i den smeltede sukker/margarine blanding
  5. Kartoflerne skal nu brunes på alle sider ved jævn varme

Sovs

  1. Start med at hælde stegens stegefedt i en gryde
  2. Tilsæt ekstra margarine og lad det smelte
  3. Pisk melet godt ud i fedtstoffet
  4. Tilsæt nu mælk lidt af gangen. Rør det helt ud hver gang, inden mere mælk tilsættes.
  5. Krydres med bouillonterning og salt og peber
  6. Farves med kulør