God chokoladekage

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Den printbare version understøttes ikke længere, og har muligvis nogle renderingsfejl. Opdater venligst din browsers bogmærker og brug i stedet din browsers standard printfunktion.

[[Image:|right|thumb|400px|Chokoladekage]]

Ingredienser

  • 175 gr. smør
  • 200 gr. god mørk chokolade
  • 7 æggeblommer
  • 1 tsk. vaniliesukker
  • 300 gr. sukker
  • 4 spsk. kakao
  • 1 dl. vand
  • 100 gr. hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 5 æggehvider

Tilberedning

  1. Tænd ovn på 160 gr. varmluft
  2. Smelt smør og chokolade over vandbad
  3. Køl ned til stuetemperatur
  4. Pisk æggeblommer, vanilie og sukker sammen
  5. Rør kakao og vand sammen i en kasserolle
  6. Varm op under omrøring
  7. Simrer kort ved svag varme
  8. Vend hvedemel, salt, chokoladesmør og kakaovand i æggemassen, og rør til dejen er jævn
  9. Pisk æggehvider stive og vend i dejen lidt ad gangen
  10. Smør en springform og drys bund og sider med kakao
  11. Hæld dejen i formen
  12. Bages 30-40 minutter