Grøntsagstærte: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
No edit summary
 
Linje 51: Linje 51:


# Start med at hæld grøntsager på tærten (godt afdryppet)
# Start med at hæld grøntsager på tærten (godt afdryppet)
# bacon over
# Strø bacon over
# Til sidst ægge-/ostemassen henover og godt ned imellem
# Hæld til sidst ægge-/ostemassen henover og godt ned imellem
# Bag færdig ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter
# Bag færdig ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter



Nuværende version fra 8. mar. 2009, 16:28

Grøntsagstærte

Ikke specielt svær, men tager lidt tid at lave. Fyldet kan varieres.

Dette er faktisk "Birtes tærte" :-)

Ingredienser

Dej

  • 175 gr. mel
  • 1/4 tsk. salt
  • 125 gr. margarine
  • 1/2 æg
  • 3 spsk. koldt vand

Fyld

  • 300 gr. grøntsager: Broccoli (eller eksempelvis: aspages, tomater, ...)
  • 150 gr. kød: Bacon i tern (eller eksempelvis: skinketern, kylling, ...)
  • 3 æg
  • 2 dl. fromage frais (oprindeligt: creme fraiche)
  • Salt & peber
  • Revet muskatnød
  • 75 gr. emmentalerost

Tilberedning

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

Dej

  1. Del margarinen i små stykker og bland i melet og salt
  2. Smuldr til grynet masse
  3. Bland æg og vand i og ælt det sammen
  4. Nu burde/bør den stå koldt i 2 timer, men det plejer vi ikke :-)
  5. Rul dejen ud og læg i et smurt, ildfast fad (eller mas den bare direkte ud i det smurte fad)
  6. Forbag nu tærten i ovnen i 10 minutter

Fyld

Lav fyldet mens der forbages.

  1. Steg bacon
  2. Kog broccoli let
  3. Pisk æg, fromage frais, salt, peber og muskat sammen til en æggemasse
  4. Riv emmentalerosten groft og vend den i æggemassen

Samle og bage

  1. Start med at hæld grøntsager på tærten (godt afdryppet)
  2. Strø bacon over
  3. Hæld til sidst ægge-/ostemassen henover og godt ned imellem
  4. Bag færdig ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter