Grunddej til wienerbrød: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Oprettede siden med '{{AdSenseInsidePostRight}} Denne grunddej til winerbrød kan bruges til eksempelvis at lave Tebirkes eller Frøsnappere. == Ingredienser == * 2,5 dl. mælk * 25 gr. …')
 
No edit summary
 
Linje 1: Linje 1:
{{AdSenseInsidePostRight}}
{{AdSenseInsidePostRight}}


Denne grunddej til winerbrød kan bruges til eksempelvis at lave [[Tebirkes]] eller [[Frøsnappere]].
Denne grunddej til winerbrød kan bruges til eksempelvis at lave:
 
* [[Tebirkes]], eller
* [[Frøsnappere]]


== Ingredienser ==
== Ingredienser ==

Nuværende version fra 17. okt. 2014, 18:15

Denne grunddej til winerbrød kan bruges til eksempelvis at lave:

Ingredienser

  • 2,5 dl. mælk
  • 25 gr. gær
  • 1 æg
  • 50 gr. sukker
  • 2 tsk. salt
  • ca. 500 gr. hvedemel (+ lidt til udrulning)
  • ca. 250 koldt smød

Tilberedning

  1. lun mælken til den er fingervarm
  2. hæld mælken i en skål og opløs gæren heri
  3. Tilsæt æg, sukker og salt
  4. Ælt mel i lidt ad gangen
  5. Ælt det hele godt sammen
  6. Rul dejen ud til et 30x30cm kvadrat på ca. 1 cm. tykkelse
  7. Skær smøret i tynde skiver med en osteskærer
  8. Læg det på 2/3 af dejen
  9. Fold dejen sammen i 3 lag, så dejstykket uden smør foldes ind først
  10. Læg dejen koldt i 30 minutter
  11. Gentag udrulning og sammenlægning indtil resten af smøret er brugt