Gullasch

Fra Opskrifter
Version fra 2. mar. 2009, 20:37 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Gullasch {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == === Kartoffelmos === * 2 kg. kartofler * 2-3 spsk. smør * Mælk === Gullasc...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Gullasch

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 2 kg. kartofler
  • 2-3 spsk. smør
  • Mælk

Gullasch

  • 400-500 gr. gullaschkød i tern
  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 250 gr. champignon
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. mel
  • 2 ds. flåede tomater
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. paprika
  • 1 spsk. barbecue (yep)
  • 1/4 liter madlavningsfløde
  • Salt og peber

Tilberedning

Kartoffelmos

  1. Skræl og kog kartoflerne (kog dem gerne lidt ud)
  2. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem fint
  3. Bland smør i mosen
  4. Tilsæt mælk lidt efter lidt, til ønskede konsistens er nået
  5. Varm mosen op

Gullasch

  1. Skær kødet i små tern
  2. Skræl og snit løg og hvidløg
  3. Skræl gulerødderne og del dem i små tern
  4. Skær champignon i halve eller kvarte
  5. Svits kødet i en gryde, sammen med lidt af paprikaen
  6. Tilsæt grøntsagerne og svits dem med 2-3 minutter
  7. Drys mel over og rør godt rundt
  8. Tilsæt flåede tomater, bouillonterning og krydderier
  9. Lad simre under låg ca. 10 minutter
  10. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber

Server med kartoffelmosen. Mums!