Havregrynsboller: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
No edit summary
 
Linje 6: Linje 6:
== Ingredienser ==
== Ingredienser ==


(45-50 stk.)
(20-25 stk.)


* 2 pk. gær (100 gr.)
* 1 pk. gær
* 9 dl. lunkent vand
* 4,5 dl. lunkent vand
* 2,5 dl. ymer
* 1 dl. ymer
* 250 gr. fintrevne gulerødder
* 125 gr. fintrevne gulerødder
* 250 gr. havregryn
* 125 gr. havregryn
* 1 spsk. salt
* 1 tsk. salt
* 2 spsk. olie
* 1 spsk. olie
* 150 gr. fuldkornshvedemel
* 75 gr. fuldkornshvedemel
* 1300-1400 gr. hvedemel
* 650-700 gr. hvedemel
* Æg til pensling
* Æg til pensling
* Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner
* Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner

Nuværende version fra 1. feb. 2009, 10:22

Havregrynsboller

De her boller er bare stjernegode.

Ingredienser

(20-25 stk.)

  • 1 pk. gær
  • 4,5 dl. lunkent vand
  • 1 dl. ymer
  • 125 gr. fintrevne gulerødder
  • 125 gr. havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 75 gr. fuldkornshvedemel
  • 650-700 gr. hvedemel
  • Æg til pensling
  • Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner

Tilberedning

  1. Gæren røres ud i vandet
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser
  3. Dejen æltes godt igennem
  4. Stilles til hævning mindst 40 minutter
  5. Slå dejen ned
  6. Form til boller og læg på bageplade
  7. Efterhæver 20 minutter, tænd ovnen nu
  8. Pensles med æg og pyntes med gryn, frø og kerner
  9. Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft