Klejner: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Oprettede siden med '{{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == (75 stk.) * 125 gr. blødt smør * 125 gr. sukker * 3 æg * 5 spsk. piskefløde * revet skal af 1 økologisk citron * ca. 500 g…')
 
No edit summary
 
Linje 1: Linje 1:
[[Image:Klejner.jpg|right|thumb|400px|Klejner]]
{{AdSenseInsidePostRight}}
{{AdSenseInsidePostRight}}



Nuværende version fra 24. maj 2014, 20:19

Klejner

Ingredienser

(75 stk.)

  • 125 gr. blødt smør
  • 125 gr. sukker
  • 3 æg
  • 5 spsk. piskefløde
  • revet skal af 1 økologisk citron
  • ca. 500 gr. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 pk. palmin til kogning

Tilberedning

  1. Rør smør og sukker godt sammen
  2. Tilsæt æggene et ad gangen
  3. Tilsæt dernæst piskefløde og citronskal
  4. Bland mel med bagepulver og rør det i dejen
  5. Ælt sammen til den er glat og smidig
  6. Pak dejen i folie og lad hvile i køleskabet ca. 1 time
  7. Rul dejen ud til ca 3 mm. tykkelse uden mel
  8. Skær dejen i 3 cm brede strimler
  9. Skær strimlerne i snitter på skrå (ca 7 cm. lange)
  10. Skær lille snit i midten, og træk halvdelen af dejen igennem
  11. Vrid klejnerne let
  12. Varm palmin op ved svag varme til kogepunktet (skal boble omkring enden af en tændstik)
  13. Kog klejnerne (4-6 stk. sammen) til de er gyldne
  14. Tag op med en hulske
  15. Lad afdryppe på fedtsugende papir