Koldthævede rundstykker

Fra Opskrifter
Version fra 22. jul. 2012, 08:39 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'right|thumb|400px|Koldthævede rundstykker {{AdSenseInsidePostRight}} Brød i det hele taget smager bare bedst, når det lige er bagt og stadig lunt. Det…')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Koldthævede rundstykker

Brød i det hele taget smager bare bedst, når det lige er bagt og stadig lunt. Det kan være lidt et problem om morgenen, hvor der ikke altid er tid til æltning, hævning og bagning.

En mulighed er disse koldthævede rundstykker, der forberedes aftenen i forvejen, hæver i ovnen og bare skal pensles, drysses og ind om morgenen.

Ingredienser

(8 stk)

  • 25 gr. gær
  • 2 dl. mælk (kold)
  • 1 dl. kvark
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. salt
  • 6 dl. sigtet speltmel
  • Æg til pensling
  • Frø til drys (birkes, sesam, ...)

Tilberedning

  1. Rør gær ud i mælk
  2. Tilsæt resten og ælt, til dejen er godt smidig
  3. Del i 8 stykker
  4. Sæt på lille bageplade med bagepapir
  5. Form bollerne og læg på en plade med bagepapir
  6. Stil i køleskab natten over (hæver godt 10 timer)
  7. Bages næste morgen ved 200 gr. varmluft i 13-15 min.