Luciabrød

Fra Opskrifter
Version fra 20. dec. 2009, 08:53 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Luciabrød {{AdSenseInsidePostRight}} Godt brød i juletid. Dejen er dejlig nem at arbejde med, når der skal formes brød, så det er ...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Luciabrød

Godt brød i juletid. Dejen er dejlig nem at arbejde med, når der skal formes brød, så det er godt til børn også.

Ingredienser

  • 100 gr. smør
  • 3 dl. mælk
  • 2 pk. gær
  • 2 tsk. salt
  • 100 gr. sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 750 gr. mel

Tilberedning

  1. Smelt smør og kom mælk i
  2. Alt blandes sammen og hæver til dobbelt størrelse
  3. Form til snegle, kringler, S'er osv. (sæt evt. rosiner på)
  4. Hæves igen ca 1/2 timer (tænd for ovnen)
  5. Pensl med æg
  6. Bages ca. 12 minutter ved 180 grader varmluft