Luftige boller: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
Linje 21: Linje 21:
# Opløs gæren i det lunkne vand
# Opløs gæren i det lunkne vand
# Tilsæt den lunkne mælk samt sukker
# Tilsæt den lunkne mælk samt sukker
# Halvdelen af melet samt de øvrige ingredienser tilsættes
# Rør olien samt halvdelen af melet i
# Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet
# Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet
# Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter
# Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter

Versionen fra 23. sep. 2008, 19:39

Luftige boller

Gode, luftige boller.

Bemærk: Det er vigtigt at give hævningsprocesserne den tid, de skal have, da det er dem, sammen med olien, der giver bollerne den gode og luftige konsistens.

Denne opskrift tager det meste af 2 timer inklusiv bagning. Er du lidt presset, så prøv opskriften på Lynboller istedet for.

Ingredienser

  • 50 gr. gær
  • 8 spsk. lunkent vand
  • 4 dl. lunkent mælk
  • 4 tsk. sukker
  • 8 spsk. olie (gerne rapsolie)
  • 800 gr. hvedemel
  • Æg til pensling

Tilberedning

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Tilsæt den lunkne mælk samt sukker
  3. Rør olien samt halvdelen af melet i
  4. Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter
  6. Dejen deles i 20-25 stk. og formes til boller
  7. Bollerne sættes på plade og efterhæver tildækket 45 minutter til 1 time
  8. Efter hævning pensles bollerne med æg
  9. Bages ca. 12 minutter ved 225 grader (varmluft: 200 grader)