Malaygryde: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Malaygryde == Ingredienser == * Ris * 1 spsk. olie * 1 spsk. karry * 400 gr. skinkekød * 3 porrer * 1 løg * 2 fed hvidl...)
 
No edit summary
 
Linje 18: Linje 18:
* Maizena til jævning
* Maizena til jævning
* Salat som tilbehør
* Salat som tilbehør
* Evt. mango chutney


== Tilberedning ==
== Tilberedning ==
Linje 35: Linje 36:
# Umiddelbart inden servering vendes bønnespirer i, så de stadig er sprøde
# Umiddelbart inden servering vendes bønnespirer i, så de stadig er sprøde


Server med ris og frisk salat.
Server med ris og frisk salat samt eventuelt mango chutney.


[[Category:Hovedret]]
[[Category:Hovedret]]
[[Category:Gryderet]]
[[Category:Gryderet]]
[[Category:Sundt]]
[[Category:Sundt]]

Nuværende version fra 20. sep. 2008, 20:59

Malaygryde

Ingredienser

  • Ris
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. karry
  • 400 gr. skinkekød
  • 3 porrer
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 hele nelliker
  • Salt og peber
  • 2,5 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 bakke friske bønnespirer
  • Soyasauce
  • Chilisovs / sambal olek
  • Maizena til jævning
  • Salat som tilbehør
  • Evt. mango chutney

Tilberedning

  1. Start med at sætte risene over og koge (gule ris opnås med lidt gurkemeje i kogevandet)
  2. Skær skinkekød i tern eller tynde skiver
  3. Skær porrer i ringe
  4. Hak løget
  5. Hak hvidløget
  6. Brænd karryen af i olien
  7. Svits kødtern sammen med karryen
  8. Tilsæt nu porrer og løg og brun med
  9. Krydr med hvidløg, nelliker, salt og peber og hæld bouillon over
  10. Snurrer stille under låg en times tid
  11. Smag til med soya- og chilisovs
  12. Sovsen kan nu jævnes let med lidt maizena i koldt vand
  13. Umiddelbart inden servering vendes bønnespirer i, så de stadig er sprøde

Server med ris og frisk salat samt eventuelt mango chutney.