Malaygryde

Fra Opskrifter
Version fra 20. sep. 2008, 20:59 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Malaygryde

Ingredienser

  • Ris
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. karry
  • 400 gr. skinkekød
  • 3 porrer
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 hele nelliker
  • Salt og peber
  • 2,5 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 bakke friske bønnespirer
  • Soyasauce
  • Chilisovs / sambal olek
  • Maizena til jævning
  • Salat som tilbehør
  • Evt. mango chutney

Tilberedning

  1. Start med at sætte risene over og koge (gule ris opnås med lidt gurkemeje i kogevandet)
  2. Skær skinkekød i tern eller tynde skiver
  3. Skær porrer i ringe
  4. Hak løget
  5. Hak hvidløget
  6. Brænd karryen af i olien
  7. Svits kødtern sammen med karryen
  8. Tilsæt nu porrer og løg og brun med
  9. Krydr med hvidløg, nelliker, salt og peber og hæld bouillon over
  10. Snurrer stille under låg en times tid
  11. Smag til med soya- og chilisovs
  12. Sovsen kan nu jævnes let med lidt maizena i koldt vand
  13. Umiddelbart inden servering vendes bønnespirer i, så de stadig er sprøde

Server med ris og frisk salat samt eventuelt mango chutney.