Marokkanske frikadeller: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
 
Linje 13: Linje 13:
* 1 tsk. paprika
* 1 tsk. paprika
* 1 tsk. stødt koriander
* 1 tsk. stødt koriander
* 150 gr. margarine
* 40-50 gr. margarine
* 2 løg
* 2 løg
* 1/4 tsk safran (kan udelades)
* 1/4 tsk safran (kan udelades)

Nuværende version fra 5. apr. 2010, 15:01

Marokkanske frikadeller

Total yndlingsmad! :-)

Godt nok hedder de frikadeller, men faktisk har de ikke så meget med frikadeller, som vi kender dem i Danmark, at gøre. Den helt specielle smag fremkommer ved brug af krydderier som kanel og koriander, kombineret med den afsluttende citronsaft.

Ingredienser

  • Ris som tilbehør (der er også ris i selve frikadellerne)
  • 400 gr. hakket oksekød
  • 200 gr. parboiled ris
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 40-50 gr. margarine
  • 2 løg
  • 1/4 tsk safran (kan udelades)
  • Peber
  • 1/2 liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl. bredbladet persille
  • 2 spsk. cintronsaft

Tilberedning

  1. Sæt den ris, der skal være tilbehør, over og koge (ikke den, der skal i farsen)
  2. Vend farsen med ris
  3. Tilsæt kanel, paprika og stødt koriander
  4. Smelt 150 gr. smør/margarine på en stor pande og form farsen til ca. 20 frikadeller
  5. Frikadellerne brunes på alle sider, for at få "lukket" frikadellerne, så de ikke går i stykker senere
  6. Hak løgene fint og drys over frikadellerne
  7. Tilsæt safran og peber samt bouillon
  8. Lad frikadellerne simre i ca. 40 minutter. Se til det indimellem og tilsæt vand efterhånden. Det skal ikke koge tørt, men heller ikke blive helt vandet.
  9. Når frikadellerne er færdige drysses den hakkede persille over sammen med citronsaften

Server det hele med brød, salat og ris.