Nøddetoppe

Fra Opskrifter
Version fra 24. maj 2014, 20:23 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Nøddetoppe (og klejner)

Ingredienser

(ca. 16 stik.)

  • 200 gr. hasselnøddekerner
  • 50 gr. smør
  • 1 dl. rørsukker
  • 1 æg
  • fintrevet skal af 1 appelsin
  • 16 hasselnøddekerner til pynt
  • 50 gr. mørk chokolade

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 175 grader
  2. Beklæd bageplade med bagepapir
  3. Hak nødderne helt fint (næsten melet)
  4. Smelt smørret ved svag varme og lad det køle lidt af
  5. Rør nødderne, smør sukker, æg og fintrevet appelsinskal sammen med en ske
  6. Form til 16 små toppe
  7. Sæt dem på bagepladen
  8. Tryk forsigtigt en hel hasselnød ned i hver top
  9. Bag 15-20 min. til de er gyldne
  10. Lad køle af
  11. Smelt chokoladen over vandbad
  12. Dyp bunden af hver nøddetop i smeltet chokolade
  13. Læg til tørre på bagepapir